Košarica 0

Vodnik med puhastimi oblačili

Sebastjan Potočnik

Vodnik med puhastimi oblačili

Vodnik med puhastimi oblačili je kratek vodič med puhastimi oblačili, ki jih najdete na naših policah. Predstavljene so glavni atributi le teh. 

Prednosti puhastih oblačil:

  • za najmanjšo težo največ toplote - temu se do sedaj ni približalo nobeno sintetično polnilo
  • se zloži na manj kot sintetično oblačilo
  • glavno polnilo je kombinacija puha in perja
  • impregniran puh je sedaj manj občutljiv na vlago

Lažje puhovke

    Rab Microlight Alpine puhovka spada med lažje in tople puhovke na našem tržišču. Zaradi posebne konstrukcije izdelave same puhovke se puh vedno obdrži na mestu in ne migrira med prekati. Kroj puhovke je narejen tako, da je zadaj rahlo podaljšana, na voljo s 3 žepi in dodano manjšo vrečko za lažje shranjevanje in transport. Posebej je oblikovana kapuca, ki se popolnoma prilagodi tudi uporabi s čelado. Na voljo v moški kot tudi ženski izvedbi. 

    Mountain Equipment Dewline spada v kategoriji lahkih puhovk med toplejše, ker je polnjena z več puha in kar nam je osebno najbolj všeč - puhovka ima odličen kroj. Zloži se v lasten žep, zunanji material zadrži veter, je vodo-odbojen ter odporen na obrabo. Kapuca je prilagodljiva za uporabo s plezalno čelado, sama puhovka pa ima zadrgo, ki se odpira v obe smeri - še ena prednost za plezalce. 

    Skyline puhovke spada med tehnično najbolj dovršene lažje puhovke. Zunanji material puhovke je Drilite material, ki nas ščiti pred vetrom in snegom, puhovka pa odlično diha in sam material je zelo trpežen na obrabo. Kroj je zadaj odlično podaljšan, kapuca pokrije čelado in se giba skupaj z nami, dvostranska zadrga poskrbi za nemoteno varovanje soplezalca. Puhovka se zloži v notranji globok lastni žep.

    Srednje debele puhovke

    Electron puhovke sodijo v razred srednje debelih puhovk, ki poskrbijo za izredno toploto za majhno težo. 500 gramov težka puhovka ne sodi več med najlažje, je pa to zagotovo v tem razredu daleč najtoplejša puhovka na tržišču. Puh je obdelan proti vlagi, zunanji material pa je Pertex Endurance, ki je zelo močen in trpežen. 

    Na koncu pa ostane še Mountain Equipment puhovka Vega. Vega je za razred bolj topla in tehnično podkovana puhovka kot katerakoli puhovka, ki se približuje puhovkam za odprave in zahtevno večdnevno plezanje v Alpah in svetu. Več o sami puhovki pa smo že pisali v enem od prejšnjih prispevkov.



    Starejša objava Novejša objava


    Napiši komentar

    Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.