Košarica 0

Ledna orodja v Gorniku

Sebastjan Potočnik

Ledna orodja v Gorniku

Ledna orodja v Gorniku predstavljajo vsi tisti tehnični cepini, ki presegajo nabor klasičnih pohodnih cepinov in ter prerastejo gorniške cepine. Primer dobrega klasičnega cepina je Compact Light, medtem ko lahko v kategorijo gorniškega cepina uvrstimo G-light

Zelo resno tehnično ledno orodje je cepin Bandit proizvajalca Singing Rock. Cepin omogoča plezanje tako lednih slapov kot tudi strmih grap in kombiniranih smeri. Nudi zaščito prstov na, zaščito pa je možno odstraniti s pomočjo inbus ključa. Klina samega cepina ima dodano utež, tako, da je sedaj plezanje slapov še lažje, saj klina dobro prodre v led. Možnost nakupa tako kladivca ali lopatke. Splošna ocena - dober cepin za odlično ceno! 

Ledno orodje

Ledno orodje Quark - so najbolj vsestranski cepini s strani proizvajalca Petzl. Njihova posebnost je poleg odlične uravnoteženosti tudi vsestranska uporaba. Možnost uporabe tako pri plezanju slapov, grap, strmih ozebnikov ter kombiniranega plezanja. Na klino je možno dodati uteži, kadar bi jih potrebovali, samo klino pa je možno menjati tudi za "dry" ali čisto ledno "pur ice". 

Viper - legendarni cepini Black Diamond serije, so z lanskim letom še boljši. Pohvalimo lahko odlično uravnoteženost cepina, samo obliko in klino iz titana. Gre za izredno vsestransko orodje, ki se obnese tako pri plezanju slapov, plezanju snežno - lednih smeri kot tudi pri kombiniranem plezanju. Možnost preprijemanja cepina z zgornjim griprestom. Viper ima možnost kladivca ali lopatke. 

Ledno orodje za plezanje v mešanem terenu

Nomic - izredno ukrivljeno ledno orodje, primerno za plezanje najtežjih lednih in kombiniranih smeri. Nomic ledno orodje nudi možnost plezanja s tankimi, srednje debelimi in debelimi rokavicami - prilagodljiv spodnji del cepina. Klina v osnovi je ledna, lahko pa kupimo tudi klino za kombinirano plezanje - dry. Kot izdelek Petzl proizvajalca, vam nudijo tudi 3 letno garancijo na svoj produkt. Na klini so že uteži, za lažje prodiranje kline v led in sneg. Potrebno pa je dokupiti kladivce ali pa lopatko. 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.