Košarica 0

Nasveti za nepremočljive hlače

Sebastjan Potočnik

Nasveti za nepremočljive hlače

Nasveti za nepremočljive hlače - po nepremočljivih hlačah ne posegamo vedno, vendar takrat ko posežemo, si želimo zanesljive in trpežne nepremočljive hlače. 

Pod zanesljivost štejemo nepremočljivost, trpežnost samih nepremočljivih hlač in ter tudi dihanje. Pri nakupu moramo paziti tudi na kroj, saj te hlače ne smejo biti preozke, ker bomo težje delali korake, ker nas bo vezalo med hojo. 

Hlače se razlikujejo po teži, namenu in membrani. Po teži lahko nepremočljive hlače razdelimo na lažje in težje. Težje so v osnovi dosti bolj ojačane, imajo več dodatkov in so namenjene veliko bolj za alpinizem, resno gorništvo kot tudi turno smuko. Predvsem bi tukaj izpostavili, da veliko bolj pridejo do izraza hlače, ki imajo nepremočljivo zadrgo po celotni dolžini hlač. 

Namen nepremočljivih hlač

Sam namen nepremočljivih hlače se v tem kontekstu razlikuje; ali jih bomo uporabili samo za pohodništvo, morda potrebujemo super trpežne nepremočljive hlače za turno smuko in alpinizem ali samo za potrebe potovanj okoli naše zemeljske oble? 

Membrana - kar daje nepremočljivim hlačam resnično pravi pomen je membrana samih hlač. Zaradi dobre membrane se bomo v hlačah manj potili, hoja bo prijetnejša in v primeru mraza nas bo zagotovo manj zeblo. Danes pri membranah ni več najpomembnejši podatek višina vodnega stolpca kot predvsem tudi sposobnost membrane, da odlično odvaja pot stran od telesa.



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.