Košarica 0

Čiščenje plezalne vrvi

Sebastjan Potočnik

V tokratnem članku vam predstavljamo čistilo za vrv Sterling.

Vsi, ki uporabljamo/te vrv, slej ko prej opazite, da je vrv umazana kljub temu, da jo imamo vedno primerno zaščiteno z vrečo za vrv ali v posebnih torbah za nošnjo vrvi.

- Vreča za vrv

- Torba za vrv

Vrvi se umažejo zaradi tega, ker jih nenehno izpostavljamo prahu, zemlji, skalam, snegu, ledu, vodi. Tako nastane prava kombinacija, da se umazanija zažre globoko v vrv. To se lahko zgodi kljub temu, da ima vaša vrv impregnacijo plašča ali celo jedra.

Sčasoma se impregnacija na naši vrvi obrabi, saj je vrv žal velikokrat izpostavljena večjim obremenitvam ( drgnjenje čez oster rob ), ki pramena vrvi in impregnacijo poškoduje. Vrv takoj postane bolj izpostavljena prahu in umazaniji, ki ima za posledico še mikro poškodbe vašega varovala in sistemov.

Kako umazana vrv poškoduje vaše varovalo?

Umazanija, ki se zažre v vrv se nažalost zažre tudi v vaše varovalo. Le odprite in pokukajte v vaš reverso, atc guide ali gri gri. Opazili boste, da je lahko varovalo izredno ostro in umazano. To še dodatno poškoduje vrv, ki bi drugače bila z vami dalj časa, kot si sami želite.

Čistilo za vrv Sterling očisti vašo vrv, saj je le čista vrv dejansko bolj varna vrv! Čistilo ne obnovi impregnacije, zagotovo pa podaljša življenjsko dobo vrvi, jo ohranja mehko in tako zagotavlja dobre lastnosti, ki so vas prepričale, da si vrv tudi kupite!

Blaž Zazvonil ŠD Zmigi Se je naredil test in slikovno dokumentiral pranje vrvi. Rezultati so očitni in osupljivi! Slike vam prilagamo.

 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.