Košarica 0

Zimski bivak in potrebna oprema

Sebastjan Potočnik

Zimski bivak in potrebna oprema 

Zimski bivak in potrebna oprema je tokratni zapis, v katerem vam bom predstavil osebni pogled na zimsko bivakiranje in upam, da morda koga navdušim nad tem čudovitim početjem pozimi. Zimski bivak je lahko super stvar, v kolikor se na to pripraviš in imaš v mislih jasno noč, ki bo mrzla in boš v toplem zavetju spalne vreče in se čudil majhnosti človeka in zrl v neskončnost vesolja. Priznam, zimski bivak je lahko tudi romantičen na trenutke ali pa ti da čas za razmislek o pomembnih ali nepomembnih stvareh v življenju. 

Za dober zimski bivak potrebuješ dobro oziroma toplo spalno vrečo. To je za moj občutek daleč najbolj pomembna stvar, saj bo tako noč prijetna in užitek med spanjem tisti pravi. Kaj naredi dobro spalno vrečo od slabe, sem pisal že v nekaj zapisih nazaj, so pa zagotovo pomembne malenkosti, ki naredijo bistven preskok. 

Podloga za spanje

Naslednja pomembna stvar je podloga, v kolikor nimate ultralahke samonapihljive Thermarest podloge Neo Air, bo za udobje poskrbel tudi Thermarest Z-lite Sol. Z-Lite Sol je izredno lahko in zložljiva podloga, ki daje odlično udobje tako poleti kot tudi pozimi. Suho termo perilo - če želimo udobno spanje nam veliko pripomore suh prvi sloj oblačil, ki jih nase navlečemo tik pred spancem. 

Bivaka ne bomo mogli narediti brez lavinske lopate, saj nam omogoča lažje kopanje luknje oziroma zasilnega zavetja pred vetrom in mrazom. Če se želimo dodatno zaščititi, nam prav pride bivak vreča, s katero si udobno lahko naredimo streho ali pa zaščitimo našo spalno vreč pred vlažnimi presenečenji. 

Dodatna oprema

Čelna svetilka, dober kuhalnik, izbran gurmanski meni za dobro večerjo in še boljši zajtrk so le pika na i ob dobrem fotoaparatu, ki naredi odlične fotografije sončnega zahoda oziroma vzhoda. 

Ja, bivakirat je "kul"! Tako se zaveš, da je streha nad glavo in toplo ognjišče lahko že velik luksuz! Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.