Košarica 0

Zakaj je plezanje za otroke koristno

Sebastjan Potočnik

Zakaj je plezanje za otroke koristno

Šolski zvonec kliče in mnogi izmed vas ste se ali pa se boste vprašali, na katero šolsko dejavnost bi letos vpisali svojega otroka? Naš predlog je športno plezanje.

Zakaj ravno športno plezanje?

Naj vam na kratko predstavim, zakaj. Sem Sebastjan Potočnik in v športnem društvu Zmigi se učim otroke od 3 - 6 leta plezanje. Plezanje skupaj z elementarnimi igrami razvija motoričnost otroka. Danes velikokrat beremo, kako so otroci in kasneje osnovnošolci manj motorično sposobni kot predhodniki. Če boste vaše otroke vpisali na plezanje, pa se boste temu izognili.

Kako poteka vadba

Plezanje za tako majhne otroke poteka skozi igro. Sledijo vaje in kratek oddih za pijačo ter nato glavni del, kjer opravimo različne naloge in vaje, tako na steni kot v sami telovadnici. Napredek skozi leto je odličen, saj otroci izgubijo strah, pridobijo na samozavesti in predvsem je njihov gibalni napredek odličen. 

Plezanje za otroke poskrbi tudi za socialno vključitev in ima še več dobrih lastnosti. Poudariti je potrebno, da gre pri tovrstnem udejstvovanju otroka bolj za igro in ne govorimo o tekmovalnem treningu - tega pri tako malih otrocih dejansko odsvetujem. 

Oprema

Za lažji začetek plezalnega šolskega leta smo vam pripravili par izdelkov:

1. Otroški plezalni pas

2. Otroški plezalni čevelj

3. Plezalne hlače Volkec



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.