Košarica 0

Izposoja lavinske opreme

Sebastjan Potočnik

Izposoja lavinske opreme

Izposoja lavinske opreme je novost, zato imamo v Gorniku to zimo na voljo za izposojo set lavinske opreme.

Na voljo je lavinska žolna DSP Sport, ki ima domet kar 50 metrov in je sila priročna in enostavna za uporabo. Zaslon na žolni je vidljiv v vsakem vremenu. Žolno varno pospravimo v priročno torbico za transport, ki jo imamo pripeto na svojem telesu. 

Poleg žolne je nujni sestavni del lavinskega trojčka tudi sonda in lopata. Pod obvezno opremo vam priporočamo cepin, saj velikokrat naletimo na trdo in zbito plazovino, in takrat vam je lahko cepin v veliko pomoč. 

Da bo smučanje in prenašanje lavinske opreme enostavno in lažje, poskrbi nahrbtnik Myothis 24 light. Spredaj imamo na voljo poseben predal za lavinsko opremo in nato še velik predal za vse ostale stvari, ki jih potrebujemo za varno turno smuko. Prav tako je možno čelado zložiti zunaj s posebnim sistem pričvrstitve čelade. 

Kadar razmišljate ali si set izposoditi ali ne, imejte v mislih, da plaz nima voznega reda in je škoda, da bi vaš prvi turni smuk bil morda zadnji! 

Posebno opozorilo : sama uporaba lavinskega trojčka še ni zagotovilo za varno obiskovanje gorskega sveta, predvsem nujno in priporočljivo je opraviti tečaj in razumeti delovanje lavinske žolne! 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.