Košarica 0

Čistila in impregnacija v zimskem času

Sebastjan Potočnik

Čistila in impregnacija v zimskem času

Čistila in impregnacija v zimskem času pomeni podaljševanje življenjske dobe izdelka za hribe. V zapisu vam bomo predstavili čistila, ki pridejo v zimskem času veliko bolj do izraza in zakaj jih je najbolje uporabiti. 

Pozimi zaradi dežja in snega največ uporabljamo vetrovke, smučarske jakne in je prav, da poskrbimo za ustrezno negovanje in čiščenje le teh. Da zagotovimo maksimalno življenjsko dobo, vam priporočamo, da membranska oblačila čistite s čistilom Storm, ki ga imate na voljo v 300 mililitrski ali 1000 mililitrski embalaži. 

Čez čas jakna izgubi zunanji nanos proti dežju in snegu, poznan kot DWR, ki ga pa lahko obnovimo z impregnacijskim sredstvom. Sredstvo je možno nanesti na vetrovko ali jakno v obliki spreja ali kot tekočino. Če uporabimo kot tekočino, jo dodamo v isti ciklus kot čistilno sredstvo.

Aktivno perilo in srednji sloj

Mnogi izmed vas/nas se radi pritožujemo, da aktivno perilo čez čas "smrdi". Moramo poudariti, da smo najprej glavni krivec sami, saj je najbolj osnovno in prvo pravilo - aktivno majico je potrebno posušiti!! Le majica, ki smo jo po aktivnosti dali posušiti bo tudi v bodoče delovala bolje. V kolikor pa želimo obnoviti zaščito proti neprijetnim vonjavam je to sedaj mogoče z čistilom Storm Base & MID Layer Wash. Obnovite material in zagotovite še dolgo obstojnost antibakterijske obdelave. 

Marsikdo izmed vas bi rad očistil puhasto oblačilo doma v svojem pralnem stroju. Prva in zelo pomembna zadeva je ta, da je potrebno prebrati navodila o vzdrževanju vašega puhastega oblačila. Če vam proizvajalec dopušča, da lahko puhovko očistite potem bo za maksimalen efekt prava zadeva Storm Down cleaner. 

Upamo, da smo vam vsaj malenkost pomagali pri odločitvi in ste zopet izvedeli nekaj novega. 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.