Košarica 0

Test plezalk Scarpa Instinct VS

Sebastjan Potočnik

V današnjem testu vam bomo predstavili plezalke Scarpa Instinct VS. Če si podrobno ogledate spletno stran (Spletna stran Scarpa), boste opazili, da plezalke priporočajo za športno plezanje, plezanje na umetni steni in balvaniranje. Plezalke Scarpa Instinct VS vas bodo prepričale s kvalitetno izdelavo, udobjem in natančnostjo.

Vse zapisano, pa smo preizkusili tudi sami. Če začnemo pri obliki, so plezalke bolj ukrivljene, kar nam omogoča boljše in natančnejše stopanje v previsnih smereh in boljše zatikanje prstov. Zaradi svoje ukrivljene oblike jih ne priporočamo vsem tistim, ki se odločate za prvi nakup plezalk, raje izberite tiste, ki imajo ravni podplat. Zelo primeren model plezalk, ki imajo raven podplat je Blackbird.

Guma Vibram XS-Edge nudi odlično trenje, stopanje na male stope in robove. Lahko vam zaupamo, da je stopanje veliko lažje, natančnejše in zanesljivo. Vsaka skrb, da bi nam noga zdrsnila je odveč. Ker je guma močnejša in bolj trda, se boste teh plezalk veselili tudi tisti, ki ste nekoliko težji, saj se plezalke ne bodo upogibale pod vašo težo. Stopanje na večje stope bo prijetno in manj boleče. 

Sprednji del plezalk Instinct VS je širši, se odlično prilega obliki vaše noge, guma, ki je na zgornjem delu plezalk pa omogoča odlično zatikanje prstov in ne povzroča pretirane bolečine. Petni del plezalk Instinct VS ni agresiven in odlično objame nogo. Tako je zatikanje pete enostavno in manj boleče. Agresivnost pri plezalkah pomeni to, da plezalniki peto potiskajo močno naprej, kar ima za posledico močno ukrivljene prednje prste.

Za zaključek vam priporočamo, da pri nakupu upoštevate nasvet in si kupite plezalke manjše za približno eno številko do številke in pol. Vsekakor pa je to subjektivna ocena, saj vsak izmed nas najbolje pozna svojo nogo in prag bolečine, ki ga je pripravljen prenesti. Plezalke smo imeli na preizkušnji  v plezališču Napoleonica in na umetni balvanski steni BPT (Bolder plac Tržič). Zahvaljujemo se podjetju Scarpa za možnost opraviti test plezalk.

 

 

 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.