Košarica 0

Zatiči

Sebastjan Potočnik

Zatiči so tista mala premična varovala, ki imajo v pogovornem jeziku ime "jebice". Pravijo, da se pošteno j... daj jih pravilno daš v razpoko in pošteno j.... da jih spraviš ven iz razpoke. 

Dejstvo je, da so zatiči izredno priročni pri varovanju plezalcev tako pri trad plezanju kratkih smeri kot tudi v alpinizmu. Trad plezanje je plezanje s sprotnim nameščanjem varoval, ki izhaja iz izjemno čiste etike angleškega načina plezanja. 

Na voljo imamo različne tipe in velikosti zatičev. Možno jih je kupiti tako posamezno, kot tudi v setu. Pri nameščanju zatičev je predvsem zelo pomembno, da v pravilno nameščen zatič, če je le možno vpnemo podaljšan sistem, saj tak sistem omogoča manjše tresljaje na zatič in posledično zatič bolje drži v razpoki. 

V naši prodajalni imate na voljo zatiče proizvajalca Black Diamond, Wild Country in Lacd. Prav posebni zatiči so pa Hexentriki, ki omogočajo odlično varovanje tudi pozimi, ko z metulji težje ustvarimo solidno varovališče ali vmesno varovanje. Prilagamo vam tudi odlično razlago, kako uporabiti zatiče  s strani James Pearson-a. 

James Pearson talks trad climbing, how to rack for hard trad and sends The Jackals E8... from Wild Country on Vimeo.

 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.