Košarica 0

The Art of Ice Climbing

Sebastjan Potočnik

The Art of Ice Climbing

The Art of Ice Climbing je drugačen izdelek na naši polici. Gre za odličen učbenik in strokovno literaturo za vse ljubitelje lednega kraljestva. Vendar v osnovi ni samo strokovni pripomoček za ledne plezalce ampak zelo nazorno prikaže razvoj lednega orodja in derez, glavne promotorje in predvsem najpomembnejše vzpone alpinistične zgodovine. 

Tako bo ledni plezalec dobil veliko koristnih informacij in se tudi bolje izobrazil o sami zgodovini plezanja, veliko prebral o legendah in prvih pristopih na 8000 tisočake kot tudi prvih poskusih lednega plezanja. 

Tehnike plezanja

Knjiga vas bo poučila o pravilni tehniki lednega plezanja, kako uporabimo noge in zakaj, o skrbi za opremo in dodala še kakšen praktičen nasvet. Knjigo sta napisala Jerome Blanc-Gras in Manu Ibarra, ki sta odlična ledna plezalca, poleg tega pa še del sijajne ekipe našega dobavitelja Blue Ice

Opremljena je tudi z praktičnimi primeri in z nazornimi primeri, ko se zgodijo nesreče in smo svarila enostavno spregledali. 

Če ste po duši ledni plezalec je knjiga zagotovo za vas. Lahko pa jo tudi poklonite nekomu, ki šele postaja navdušeni ledni plezalec. Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.