Košarica 0

Kakšne rokavice so primerne za v hribe in gore?

Sebastjan Potočnik

Kakšne rokavice so primerne za v hribe in gore?

Kakšne rokavice so primerne za v hribe in gore? Široko vprašanje in zelo širok odgovor. Če se vprašanje nanaša na poletne mesece, ponavadi potrebujemo rokavice za zavarovane planinske poti, v kolikor pa je zjutraj mraz, pa zelo prav pridejo tudi tanjše rokavice iz Polartec Power Stretch materiala. Pri rokavicah za "ferate" oziroma zelo zahtevne planinske poti vam priporočamo uporabo rokavic, ki zaščiti vse prste. 

Načeloma dva para rokavic zadostujeta za poletje, v kolikor pričakujemo kakšen vremenski preobrat pa si zagotovite še 3 par in ne pozabite na kapo in astro folijo! 

Pozimi pa je lahko ta stvar dosti bolje zapletena. Če izhajam iz osebne izkušnje, potem s sabo vzamem sledeče rokavice: 

  • Rokavice Rab Contact Pro: tanjše, odlične za odhod od doma, vožnjo z avtomobilom, dobro dajejo toploto, zadržijo veter, rokavice primerne za pričetek ture, ko uporaba cepina še ni nujna
  • Mountain Equipment Super Alpine Glove: rokavice srednje debeline, notri ravno dovolj izolacije, da se več kot odlično obnesejo pri plezanju težjih slapov, kombiniranih smereh, kar pa je najboljša zadeva je odličen oprijem cepina! Na voljo v ženski izvedbi kot tudi moški. 
  • Rab Baltorodebelejše rokavice, ki pa imajo neverjetno dober odziv. Kombinacija Primaloft in Thermal Pro materiala, primerne tudi za najbolj mrzle dni. Odlično rokovanje z vrvjo ali vponkami, trpežne! Na voljo v ženski in moški izvedbi. 
  • Palčniki Bridgedale: tople, trpežne, grejejo tudi takrat, če so že popolnoma odete v snežni ali ledni oklep. Velikosti na voljo od S do L. Primerne tako za ženske kot moške. 

Velikokrat imam s sabo tudi tanjše protektorje, sploh takrat kadar sem udeležen na kakšnem izobraževanju, da nudijo možnost dodatne zaščite prstov, če je to le potrebno. 

Izpostavljene rokavice so primerne za gorništvo, pohodništvo, alpinizem, ledno plezanje in odprave. 

Za marsikoga, pa bo dovolj že model Mountain Glove Mountain Equipment, kot nadomestilo Baltoro modela ali Super Alpine rokavic. Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.