Košarica 0

Puhovke Rab Microlight Alpine

Jan Pezdirec alpinizem hribi izolacija pohodništvo

Rab je angleško podjetje, ki se že od 80ih let prejšnjega stoletja ukvarja z izdelavo izolacijskih produktov in so še danes vodilni na tem področju. Njihov glavni fokus so jakne in spalne vreče, polnjene z najkvalitetnejšim puhom.

V današnjem blogu si bomo pogledali njihovo ikonično puhovko Microlight Alpine.

Microlight Alpine je tenka in lahka puhovka. Čeprav pa je tenka, je izjemno topla, primerna tako za pomlad/jesen kot tudi za mrzle zimske dni.

Oblika:
Puhovko sestavlja vrsto mikro in nano pregrad, polnjenih s puhom, ki poskrbijo za povečano raven toplote, brez ,da bi s tem žrtvovali težo ali velikost pakiranja. Ima slim fit obliko kar pomeni, da je bolj oprijeta, a je spodaj še vedno dovolj prostora za topel flis.

 

Kapuca je nastavljiva in ima dodan šilt. Poleg dveh velikih stranskih žepov ima še velik prsni žep. Pri bradi je dodan flis, da nas ne moti zadrga.

Puhovki je priložena še kompresijska vrečka, v katero lahko zapakiramo puhovko. Zapakirana pa vam pa vam bo v torbi zavzela zelo malo prostora.

microlight
Material:

Microlight Alpine je narejena iz 30D Pertex® Quantum ripstop najlona.

Pertex® Quantum uporablja tesno tkano strukturo, ki zagotavlja lahkotno in mehko tkanino. Zasnovano je tako, da zadržuje zrak in izboljša učinkovitost izolacije, hkrati pa vas zaščiti pred vetrom.

Trajna vodoodbojna prevleka (DWR) zagotavlja dodatno vremensko zaščito saj odbija rahel dež in sneg.

 

Puh:
Rab v svoji liniji Microlight puhovk uporablja P.U.R.E. recikliran puh. Ta puh je prvi puh s certifikatom GRS (Global Recycle Standard). Pridobi se iz starih zavrženih puhovk in se predela. Predelani puh pa je steriliziran, očiščen in obdelan s hidrofobno obdelavo Nikwax®.

 

Hidrofobna obdelava je  zasnovana tako, da puh  posnema prednosti sintetične izolacije, kar ga naredi  odpornejšega na vodo in greje tudi ko je vlažen.

Puhovka Microlight alpine je polnjena z 750FP hidrofobnega račjega puha, kar pomeni, da je zelo topla, lahka in izredno odporna na vodo.

 Vzdrževanje:

Za vzdrževanje priporočamo čistilo in impregnacijo STORM, ki bosta poskrbela za kar se da dolgo življenjsko dobo vaše puhovke.

 

Zaključek:

Microlight Alpine je resnično vsestranska puhovka, ki združuje toploto in odpornost na vodo z svobodo gibanja. Ta puhovka vas bo spremljala na vseh vaših pustolovščinah in bo hitro postala nepogrešljiv del opreme.


Če iščete puhovko ki zmore vse, vam prav toplo priporočamo Microlight Alpine.

 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.