Košarica 0

Plezališče kdo bo tebe ljubil?

Sebastjan Potočnik

Plezališče kdo bo tebe ljubil?

Priznamo, naslov je provokativen, takšen je tudi naš namen. Govorili bomo o akciji ohranjanja slovenskih plezališč ali krajše O.S.P. 

Koliko izmed vas se je vprašalo, kdo je opremil dostop do plezališča, kdo postavil tisto klopco, na kateri tako radi posedite in predvsem, kdo je opremil smer in plezališče? 

Vaša in naša naloga je, da se zavemo, da to ni prišlo kar iz zraka, da za tem stojijo ljudje z imenom in priimkom, ki so v to vložili čas, voljo, velikokrat tudi svojo opremo in denar. Če smo res plezalci, ste donacijo verjetno že oddali ali preko sms-a ali pa z nakazilom. Ne imejte pa se za plezalca, če nimate namen ničesar storiti za to, da tako tudi ostane v bodoče. Prevečkrat vse to jemljemo samoumevno in ta občutek, da je to zastonj je dejansko lažen. 

Resnično dokažimo, da smo sposobni stopiti skupaj za plezališča, za tisti odklop od ponorelega sveta in prispevati v sklad in za opremljevalce plezališč. Le kakšen izraz bi imeli na obrazu, ko bi prišli v vaš najljubši sektor, tam pa bi bil napis, da je plezališče zaprto zaradi nevarne in dotrajane opreme? Da nihče nebi uredil dostopa in bi se namesto udobnih 5 minut prebijali celo uro in pol? 

Pokažite, da znate ceniti projekt in trud posameznikov in opravite svojo plezalsko dolžnost. Več o samem projektu pa si preberite tukaj

Varno in dobro opremo pa lahko kupite v naši prodajalni :) 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.