Košarica 0

Planina Pecol

Sebastjan Potočnik

Planina Pecol

Planina Pecol je v vsakem letnem času raj na zemlji. Ste že slišali za Pecol? Obisk je možen v vseh letnih časih, prav čaroben pa je pristop pozimi in smučanje nad planino. 

Za dostop do planine Pecol in okoliških vršacev boste iz Ljubljane potrebovali dobro uro do ure in pol. Avtocesto bomo zapustili pri izvozu Jesenice in se napotili v smeri Kranjske Gore in Ratečam. Po prestopu meje se odpeljemo v smeri Trbiža in sledimo tablam za smer Bovec. Pri Rabeljskem jezeru pa se odcepimo v smeri Sella Nevea - V Žlebeh. Od tukaj se pozimi odcepi pot v smeri planine Pecol, saj cesta ponavadi ni splužena, lahko pa se zgodi, da jo obišče rolba in cesto primerno očisti. Pozor - tudi v tem primeru so verige potrebne. 

Razgledi iz planine Pecol

Planina nudi fantastične razglede naokoli, naj vam naštejemo le par teh:

  • Jerebica
  • Kaninski podi
  • Špik Hude police
  • Špik nad Nosom
  • Montaž in še številni drugi

Zaupamo vam lahko tudi to, da na Špik Hude police vodi čudovita ferata z imenom Leva, za nagrado pa boste deležni nagajivih pogledov kozorogov, ki niso prav nič plašni. 

Ko boste obiskali te kraje, ne pozabite na fotoaparat in primerno opremo, ki jo lahko dobite ob strokovnem svetovanju pri nas. 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.