Košarica 0

Nove Black Diamond vetrovke

Matjaz Mohoric

Nove Black Diamond vetrovke

Pravijo, da potrebujemo nove Black Diamond vetrovke. Kje smo to slišali? Zakaj? Na ARSOtu pravijo, da se podnebje segreva. Nič novega! Pravijo pa tudi, da se je v Sloveniji najbolj povečala pogostost in moč padavin. To pomeni, da je deževje vedno močnejše in bolj pogosto. Zato torej zagotovo potrebujete ali pa boste potrebovali dobro nepremočljivo jakno. 

StormLine & FineLine

Zagotovo med te spadajo tudi StormLine in FineLine jakne proizvajalca Black Diamond. Posebne so v tem, da so narejene iz elastičnega materiala, ki močno poveča udobje gibanja.

Prednja zadrga je nepremočljiva. Jakna ima lepljene šive, in je narejena iz 2.5 slojne B-dry membrane, zato je dobra zaščita za krajšo izpostavljenost dežju (10.000mm vodnega stolpca/10.000g vodne pare/m2).

Jakni nimata popolnoma atletskega kroja, zaradi česar lahko pod jakno spravite vsaj enega ali dva sloja oblačil, kar je odlično za slabo in mrzlo vreme.

Jakni sta izredno lahki, zapakirata se lahko v lasten žep in ju tako lahko na pas pripnete kar z vponko. Tako je vedno pri vas, ko vas preseneti dež ali veter.

Če vas bo zajelo slabo vreme, ko boste imeli na sebi tudi čelado, jakna rešuje tudi to. Saj je kapuca dovolj velika in prilagodljiva za čelado.

Za lažje prezračevanje pri jakni StormLine poskrbi zadrga pod pazduho, ki se enostavno odpira in zapira.



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.