Košarica 0

Notranja spalna vreča

Sebastjan Potočnik

Namen notranje spalne vreče oz. rjuhe Rab je različen. Prvi je zagotovo higienski, saj nam notranja spalna vreča zagotavlja čistočo in bolj udoben in miren spanec. 

Notranje spalne vreče so danes narejene iz različnih materialov in z različnimi cenami. Na tržišču je možno danes kupiti notranjo spalno vrečo narejeno iz bombaža, poliestra in svile. 

Bombaž in svila spadata v kategorijo materialov, ki so najbolj prijetni za nošnjo, poliester pa svila pa imata to prednost, da se zelo hitro sušita v primeru kakšnega neprijetnega dogodka. 

Notranja spalna vreča se v naših kočah lahko uporablja namesto rjuh, ki vam jih zaračunajo v planinskih kočah in to ne prav poceni. Če prinesete svojo, vam je seveda ne bodo zaračunali, pa še prispevate k čistejšemu okolju, saj so ponavadi tiste samo za enkratno uporabo. 

Notranje spalne vreče pa se zelo dobro obnesejo tudi na potovanjih, saj nam nudijo prav tako dodatno higiensko zaščito kadar ne zaupamo v čistočo trenutne nastanitve. 

Notranje spalne vreče se razlikujejo tudi po teži, saj je svila najlažja, poliester je malce lažje, medtem ko se bombaž ponaša z najvišjo težo izmed teh treh notranjih spalnih vreč. Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.