Košarica 0

Alpinistična šola

Sebastjan Potočnik

Današnji zapis se dotika alpinistične šole in ne samo naših izdelkov. Predvsem bomo poizkušali laično razložiti, kaj alpinistična šola je in kaj alpinistična šola dejansko ni. 

Alpinistična šola vzgaja duh alpinizma in skrbi za vzgojo bodočih alpinistov. Predvsem pa skrbi za vzgojo ljudi, ki so jim hribi, stene in vertikala blizu. Alpinistični inštruktorji, alpinisti in ljudje z dolgim stažem na odseku poskrbijo, da se novi člani dobro počutijo v njihovem kolektivu in prenašajo znanje iz roda v rod. 

Da je znanje na zavidljivi ravni poskrbi komisija za alpinizem, kjer vsako leto poskrbijo za dodatno izobraževanje inštruktorjev in vpeljevanjem novosti. 

Nova znanja in dognanja se nato prenašajo v alpinistični odsek oziroma klub. 

Pri vpisu v alpinistično šolo vas najprej pozdravi vodja šole za tisto leto, kjer predstavi sam program šole in kaj vse se bo dogajalo. Šola je naporna, od vas zahteva čas, voljo in odrekanja! Temu, ki si tega resnično želi, je tako ali tako samoumevno, da bodo ostale stvari bolj trpele na račun odlično preživetega časa v gorah! Kdor se težko odreče drugim stvarem, naj raje dvakrat premisli, če se odpravlja v pravo smer. 

Je res, da se boste včasih vprašali, če ste na pravem mestu in kaj vam je tega treba. Toda notranji občutek, zadovoljstvo in raziskovanje nekoristnega sveta vam daje najboljše plačilo v srcu in duši! 

 Kaj alpinistična šola ni ? 

  1. Ni zagotovilo, da se boste po obisku šole varneje gibali po gorah! To vam prinesejo izkušnje v letih nabiranja kilometrine. Šola in inštruktorji vas lahko opozorijo o nevarnostih, ne morejo pa preprečiti vsega. 
  2. Alpinistična šola ljudi ne uči reda in točnosti, to so lastnosti, ki ste jih prejeli že v mladosti! 
  3. Namen alpinistične šole ni, da tečajnike uči varne hoje v gorah, predvsem je namen alpinistične šole, da tečajnikom poda širok spekter gorniških aktivnosti in predvsem kaj alpinizem sploh je! 
  4. Alpinistična šola ni zastonj vodenje po gorah, kot nekateri razmišljajo. Če imate motivacijo in pokažete željo po znanju, vam bodo inštruktorji z veseljem priskočili na pomoč. 

V kolikor vaša alpinistična šola potrebuje strokovno razlago opreme in njihove pravilne uporabe, pa nas lahko kontaktirate in z veseljem vam priskočimo na pomoč. Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.