Košarica 0

Kako izbrati rokavice?

Sebastjan Potočnik

Rokavice

Rokavice z veseljem uporabljamo vsi, tako za sprehod v mesto kot tudi za krajše ali daljše sprehode v naravi. Zagotovo pa bomo rokavice vzeli s sabo pri gorništvu, alpinizmu in turni smuki. Koliko rokavic imeti s sabo je stvar naše odločitve, iz lastnih izkušenj pa vam lahko svetujemo, da bodo trije pari naredili tisto, kar je potrebno! Tanjše, ki jih imamo na začetku ali kot dostopne rokavice, tople in tehnične rokavice kot tiste s katerimi se bomo gibali po ledu, snegu ter še rezervne rokavice, v primeru, da se nam te zmočijo in so neuporabne! 

Kadar potrebujete tanjše in tople rokavice vam za nakup predlagamo rokavice Black Diamond Midweight, ki so neverjetno tople, uporabne in trpežne. 

Za tiste, ki pa potrebujete še touch opcijo pa imamo na voljo Black Diamond Midweight Digital.

Tanke rokavice so idealne kot pod rokavice, kot rokavice, ki takoj zjutraj ogrejejo vaše roke in jih zamenjamo takrat, kadar obstaja možnost, da se bodo zmočile oziroma se bomo posvetili še kakšni drugi dejavnosti ( turna smuka, ledno plezanje, gorništvo ).

Ker želimo zadostiti več potrebam, bi vam na tem mestu predstavili rokavice Black Diamond Patrol. Rokavice spadajo med najbolj vsestranske na tržišču, primerne tako za gorništvo, pohodništvo, alpinizem kot turno smuko. So prvi izbor gorskih vodnikov, saj so izredno tople, trpežne in popolnoma nepremočljive.

Vsi ljubitelji lednega plezanja in alpinizma pa z veseljem posegajo po preizkušenih rokavicah Black Diamond Punisher. Ergonomija rokavic nam omogoča boljše rokovanje s cepini, dlan je posebej ojačana z usnjem in členki so zaščiteni pred udarci.

Vzdrževanje rokavic

Pri rokavicah se moramo držati pravila, bolj kot bomo pazili na svoje rokavice dalj časa bodo z nami. Zato jih je nujno potrebno vzdrževati, sušiti in zračiti. Če imamo opravka z usnjenimi rokavicami, vam priporočamo, da usnje mažete s kremo za usnje, saj s tem podaljšate življenjsko dobo rokavic.

Rokavice nikoli ne sušite na radiatorju, saj boste s tem uničili usnje, rokavice rade „spokajo“ in tudi membrano poškodujemo na takšen način. Če se vam je zgodilo, da so vaše rokavice popolnoma mokre čudeže dela Silica gel. Ponavadi temu gelu ne dajmo posebnega poudarka, toda ta gel nam bo omogočil hitro sušenje naših rokavic! Suhe rokavice pomenijo tople roke. Tople roke pomenijo prijeten dan zunaj, ko smo zopet naredili nekaj dobrega zase!



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.