Košarica 0

5 odličnih predlogov za jesensko potepanje

Sebastjan Potočnik

Podajamo vam 5 super predlogov za obisk gora, hribov, kjer se boste naužili lepot in s sabo odnesli nepozabne spomine. 

Če ste iz okolice Škofje Loke, vam Osolnik ali Lubnik lahko pričarata krajši sprehod. Pot je enostavna in nudi v jesenskem času veliko užitkov. 

Čudovit razglednik nad Kamniško Savinjskimi Alpami in Julijci ter Karavankami je Blegoš. Za vzpon vam priporočamo strmo pot in potem po lažji nazaj. Čudovita Poljanska dolina in lep razgled daleč naokoli vas bodo navdušili. 

Slemenova špica v jesenskih barvah je prava paša za fotografe in ljubitelje fotografije. Kdo ne pozna čudovite kulise jezera z Jalovcem v ozadju. Da se naužijete pravih jesenskih barv in lepot pa vam tokrat predlagamo krožno pot iz Tamarja. Gor skozi Grlo, navzdol pa mimo Črnih vod. Pozor, pot čez Grlo je zahtevna! 

Jesen je čudovita tudi v okolici Sedmerih jezer. Če imate čas in si vam ni težko vzeti dva dni za odkrivanje lepot naše Slovenije potem bo vzpon čez Komarčo pravi za vas. Komarča je zahteven dostop do čudovite narave, ki ji dodaten čar dajejo še znana Triglavska jezera. Prespite lahko v zimski sobi na Prehodavcih in se nato po drugi strani mimo Zelnaric in Kopice vrnete preko prekrasnih Bohinjskih planin nazaj v Bohinj. Tura, ki vam za vedno ostane v spominu. 

Koroška nam je včasih kar malo oddaljena, vendar prijaznost ljudi in njihova dobrota odtehtajo vožnjo na skrajni sever Slovenije. Raduha iz najvišje kmetije Bukovnik po zahtevni poti in nazaj po lažji, nam poleg krasnih razgledov po Kamniško Savinjskih Alpah nudi tudi prelep pogled na Koroško.

Pozor - pot na Veliko Raduho je kategorizirana kot zelo zahtevna pot. 

Zeleniške špice spadajo pod alpinistični vzpon, v jesenskem času pa nudijo izjemno kuliso tako proti Repovem kotu kot tudi proti planini Korošica. Prečenje Zeleniških špic je must do vsakega hribovskega romantika po duši, saj je to tura, ki jo zlahka ne pozabiš in ti ostane v spominu za celo življenje! 

Tako, naši predlogi so na dlani, če pa za takšno pot potrebujete dober nasvet in odlično opremo, pa smo vam vedno na voljo! Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.