Košarica 0

Plezalna vodnika Paklenica in Croatia

Sebastjan Potočnik

Plezalna vodnika Paklenica in Croatia

Plezalna vodnika Paklenica in Croatia sta lahko vir za raziskovanje in širjenje novih plezalskih obzorij. Z njima bomo zagotovo prišli v veliko lepih krajev in popestrili svoj dopust. 

Kot plezalec rad listam vodnike saj tako dobim veliko koristnih idej in kar lahko zagotovo trdim, da ima naša južna soseda ogromen potencial za nova plezališča, ki kar nastajajo in nastajajo. Novi vodnik Croatia je bogatejši in debelejši kot predhodnik in se bohoti že z 608 stranmi. 

Vodnik je razdeljen na Istro in Kvarner, Dalmacijo in severni del Hrvaške, tako, da boste zagotovo našli nekaj zase. 

Par namigov

  • Rovinj je čudovito mesto, kjer je tik ob morju čudovito plezališče kot ostanek nekdanjega kamnoloma, primerno tudi za družine in z obilico lažjih smeri
  • Otok Hvar in plezališče Šuplja Stina - primerno tudi kot ideja za pobeg za novo leto. Čudovit ambient
  • Dabarski kukovi - prvinsko plezanje, kjer so daljše smeri, za katere je potrebno znanje plezanja več raztežajnih smeri. Čudovita narava a pozor - tudi kače so del tega! 

Paklenica

Ko sem prebiral alpinistične knjige, ga skoraj ni plezalca oziroma alpinista, ki nebi nekaj svojih zapisov posvetil tudi Paklenici. Paklenica je za plezalce zanimiva predvsem v pomladnih in jesenskih dneh, ko so temperature znosne in je možno plezati čez cel dan. V kolikor pa načrtujete družinske poletne počitnice pa vam svetujemo, da pričnete s plezanjem zelo zgodaj in ste v zglednem dopoldanskem času že nazaj in hopla na plažo.

Paklenica omogoča tako plezanje dolgih športno plezalnih smeri kot tudi športno plezanje in balvaniranje.

 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.