Košarica 0

Novi Scarpa Charmoz čevlji

Sebastjan Potočnik

V novem članku vam prinašamo nekaj novosti, ki jih ponuja Scarpa. 

Najprej bi vam radi predstavili izredno vsestranske gorniške čevlje Scarpa Charmoz. Charmoz so letošnji nov model in že sam videz daje vtis resnega gorniškega čevlja, ki se odlično znajde na vseh terenih. Robusten podplat, ojačan okoli in okoli z dodatno gumo, možnost polavtomatskih derez. 

Kar je potrebno takoj izpostaviti, je nova membrana, saj Scarpa čedalje bolj prehaja iz Gore-tex membrane na Outdry, ki je bolj dihajoča in tudi dalj časa zdrži. Ko smo preizkusili čevelj, smo se o tem lahko tudi prepričali. V čevlju kljub debelejši nogavici nismo občutili odvečnega potenja in tudi na notranji strani se je čevelj hitro posušil. 

Zavezovanje čevljev je enostavno in oprijem noge je dober. Kot vedno svetujemo, pa je potrebno čevelj preizkusiti, saj ima vsak posameznik svoje lastnosti stopala. Ker je čevelj namenjen tudi zimskemu gorništvu in alpinizmu, moramo biti posebej pozorni, da imamo v čevlju pri prstih dovolj prostora. Pomanjkanje prostora pri prstih vodi v neprijeten občutek pri hoji ter veliko večjo možnost, da nas bo v prste na nogah zeblo. Najbolj neprijetno pa je lahko, da bi na hudem mrazu zaradi pomanjkanja prostora celo ozebli. V notranjosti je dodana spominska pena za optimalno prileganje čevlja vaši nogi. 

Na čevelj je zelo enostavno možno pritrditi tako klasične kot polavtomatske dereze. Dereze se odlično prilegajo kopitu čevlja in tudi hoja z derezami je udobna, saj je spodnji del čevlja dovolj trd, da ne zvija noge. Podplat je narejen iz Vibram gume, ki ima kanale narejene tako, da se sneg in zemlja ne oprijemata podplata. 

Charmoz čevlje boste vzljubili vsi tisti, ki iščete en čevelj, ki je lahek, dihajoč in trpežen. V Gorniku so čevlji na voljo tako za ženske kot moške



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.