Košarica 0

Gorniški čevlji Tengu

Sebastjan Potočnik

Gorniški čevlji Tengu

V tokratnem zapisu so bolje predstavljeni Gorniški čevlji Tengu proizvajalca (AKU). Tengu je izredno tehničen pohodniški čevelj, ki ima bistveno prednost pred ostalimi - udobje! Čevelj je narejen za resne zimske pristope, gorništvo in alpinizem. Spodnji del je trši, kar omogoča boljšo uporabo derez, ki so lahko ali klasične ali polavtomatske. Zavedati se moramo, da kadar bomo uporabili dereze, je prav, da je podplat na čevlju trši, saj tako preprečimo bolečine pri hoji zaradi "zvijanja noge". Torzijo noge povzroča uporabe dereze na čevlju in v kolikor imamo mehak čevelj, je ta torzija še bolj izrazita! 

Tengu so popolnoma nepremočljivi čevlji, zahvaljujoč Gore-tex Performance Comfort membrani. Ta omogoča nepremočljivost in dihanje v različnih vremenskih obdobjih, kar pomeni, da se čevelj obnese tudi pomladi kot jeseni. 

Ali je čevelj udoben?

Čevelj s svojimi 725 grami ne spada med najlažje, vendar zagotovo sodi med najbolj udobne. Čevelj bo zelo ustrezal vsem tistim, ki iščete širok čevelj, ki se bo dobro oprijel vašega gležnja. Jezik je del čevlja, kar omogoča boljši oprijem noge in nudi boljšo gibljivost. 

V kolikor iščete dober 3 sezonski čevelj, bi Tengu znal biti dober izbor! Pa da ne pozabimo, čevelj je na voljo tudi za žensko nogo. Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.