Košarica 0

Schoeller - za najboljše materiale gre

Sebastjan Potočnik

Schoeller je švicarsko proizvodnjo podjetje, ki se ukvarja z izdelavo visoko tehnoloških materialov za delo, medicino in prosti čas. Sami začetki podjetja Schoeller segajo že v davno leta 1867. Z ustvarjanjem visoko kakovostnih tehnoloških materialov za oblačila so našli svojo nišo, ki ji zvesto sledijo še danes.

Schoeller zagotavlja visoko kvaliteto in ravno zaradi tega smo se odločili, da bomo material za produkte Gornik kupovali pri njih. Všeč nam je njihov odnos do narave in do ljudi. In to je popolnoma enako tudi pri nas. Pri izbiri materiala nas skrbi, kako je bil material pridobljen, ali so ljudje za svoje delo prejeli pravično plačilo.

Naj vam predstavimo nekaj Schoeller tehnoloških inovacij:

  1. Schoeller Corkshell je material, ki je termično 50% bolj topel kot navadni softshell a kljub temu veliko bolje diha. Izdelki iz Corkshell materiala so neverjetno lahki in popolnoma raztegljivi v vse štiri smeri (Hlače Alpinist pro). Corkshell odlično zadrži veter in vodo a hkrati ni nepremočljiv. Corkshell spada v sam vrh tehničnih materialov. Corkshell material boste našli v jakni Gams (Jakna Gams BK; Ženska jakna Gams SK) in hlačah Alpinist Pro (Hlače Alpinist Pro).
  2. Schoeller C Change membrana spada v kategorijo pametnih membran in tako omogoča nepremočljivost in zadovoljivo dihanje. Membrana se obnaša tako, da sama zazna spremembe v temperaturi in okolju in tako se majhne mikropore zaprejo kadar sneži ali dežuje. Prav tako odlično zaščiti pred vetrom, da nas ne podhladi, a kadar se temperature dvignejo, se membrana odpre in omogoča izparevanje odvečne toplote in posledično se veliko manj potimo pod takšnim oblačilom.
  3. Schoeller Coldblack nanos je inovativna obdelava materiala, ki zagotavlja, da imajo majice s tem nanosom velik faktor zaščite proti soncu (UPF). Tako se boste sedaj lahko oblekli v vašo najljubšo majico črne barve brez bojazni, da bi se v njej pregreli. Material je narejen tako, da vas prijetno hladi in v njej se boste počutili odlično. Coldblack perilo zanj (Majica Coldblack) in zanjo (Ženska majica ColdBlack).
  4. Schoeller 3XDRY obdelava oblačil ima dvojen učinek. Na zunanji strani omogoča, da so naši izdelki dalj časa čisti in da voda ne prodre v notranjost in do naše kože. Na notranji strani pa omogoča, da se naš znoj čimprej vpije v material in se razširi po celotni strukturi izdelka in se tako hitreje posuši. Dodaten efekt je tudi v temu, da nam je v tem materialu prijetno hladno - cooling efekt.

 

Gornik hlače imajo nanos 3XDRY in so ravno zaradi tega bolje obnesejo pri hoji in se boste v njih počutili bolje kot v izdelkih konkurenčnih proizvajalcev. Veseli smo, da že toliko let lahko proizvajamo izdelke, ki so kakovostni in trpežni. Tudi z Schoellerjevo pomočjo.



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.