Košarica 0

Gornik novosti - Metulji Wild Country 2016

Sebastjan Potočnik

Odprli smo novo rubriko Gornik novosti, kjer bomo poseben poudarek dali produktom, ki se nam zdijo izredno zanimivi in si zaslužijo članek. Pred vrati je kopna sezona in v našo trgovino že prihajajo prvi izdelki v kolekciji pomlad poletje. V letošnjem letu se bomo opremili s kar nekaj izdelki in blagovnimi znamkami, ki pa naj zaenkrat ostanejo še skrivnost.

Tokrat vam želimo predstaviti nove metulje našega dobavitelja Wild Country. Podjetje Wild Country je poznano kot prvi izdelovalec metuljev ali v slengu frendov. Prvi zametki pravih metuljev se pojavijo v letu 1972 in ker ameriško podjetje ni želelo izdelovati metuljev se je prva proizvodnja pričela v Peak Districtu UK, ki je še danes meka za trad plezanje, v zvrsti plezanja kjer metulje tudi največ uporabljamo.

Bistvo metuljev je v enostavni uporabi, v čistem slogu, saj metulj ne poškoduje kamnine, za sabo ne puščamo sledi in ob pravilni namestitvi omogoča varovanje in tudi napredovanje je hitrejše. Ker za sabo ne puščamo sledi sledimo tistim prvinskim idejam alpinizma, kjer z malo opremo plezamo težje smeri in za sabo puščamo "čisto" steno; smer.

Več o samem podjetju Wild Country si lahko preberete tukaj:

Zgodovina Wild Country

V letu 2016 Wild Country predstavlja čisto na novo dizajnirane metulje z dvema osema. Kot edini na svetu uporabljajo kot 13,75 stopinj, ki nam zagotavlja najboljši oprijem in uporabo metulja. Metulji so lažji in imajo za vpenjanje dvojno zanko, s katero si lahko enostavno in hitro podaljšamo sistem in onemogočimo trenje.

Novi metulji so lažji od predhodnikov in imajo novo barvno podobo. Na voljo so velikosti od 0.5 do številke 4. Wild Country je sinonim za kvaliteto in že vrsto let med najboljšimi proizvajalci metuljev na zemeljski obli.

Ko boste kupili njihov produkt boste kupili njihovo znanje in pogled na to, kako izgleda tehnično dovršen produkt!

Novi metulji in vpogled so že na voljo na njihovi spletni strani kmalu pa bodo tudi v naši prodajalni!

Metulji Wild CountryStarejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.