Košarica 0

Zimske ali celoletne hlače

Sebastjan Potočnik

Veliko se vas v zimskem času na nas obrača z vprašanjem ali kupiti zimske hlače ali celoletne oziroma kako te težave rešujejo drugi? 

Naš nasvet je sledeč: celoletne hlače so v osnovi narejene iz malenkost debelejšega materiala, ki je primeren tudi za uporabo v hladnejših dneh z uporabo tankega spodnjega perila. Izključno poletne tanke hlače so za hladne zimske dni neprimerne za uporabo, saj ne zadržijo nič toplote in bodo kljub uporabi tankega spodnjega perila žal prehladne. 

Bistveni podatek pri hlačah je tudi v tem, ali morda zadržijo kaj vetra, saj je znano, da veter sproti hladi in nam je zaradi tega bolj mrzlo kot ponavadi. Pomemben je tudi nanos na hlačah, saj nam omogoča, da se naše hlače hitreje sušijo, voda se bolj odbija od hlač in gibanje v njih je prijetno. Vse to nam omogoča Schoeller material. 

Tako boste s celoletnimi hlačami reševali zimske zagate tisti, ki vas pozimi ne zebe preveč in se hitro pregrevate na vaših dogodivščinah. 

Za vse tiste, ki pa ste bolj zmrzljive sorte pa vam predlagamo, da si za prehodno obdobje in zimski čas priskrbite toplejše pohodne hlače, ki so iz zimskega materiala, ki je na notranji strani rahlo brušen. Še bolje pa je, če posežete po kosu softshell materiala, saj vam ta material omogoča boljšo zaščito pred vetrom, višjo vodo-odbojnost in maksimalno udobje.

Kot celoletne hlače vam priporočamo model Pelc, za hlače narejene iz softshell materiala bosta pa Kusum in Alpinist Pro prava izbira. 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.