Košarica 0

Gorniška predavanja

Matjaz Mohoric

Obveščamo, da bomo v petek, 02. decembra 2016, po dve letnem predahu, ponovno organizirali gorniški predavanji. Dogodek bo potekal v gasilskem domu na Trati v Škofji Loki, na naslovu Kidričeva cesta 51 s pričetkom ob 19.00 uri.

Napovednik:

1. 

Darja Rugelj in France Sevšek: Islandija - sprehod med ognjeniki in ledeniki

Islandija je tudi poleti nekaj posebnega. Razsežna pokrajina v notranjosti otoka preseneča z raznobarvnimi vulkanskimi kamninami, z ostanki snega, toplimi vrelci, mrzlimi rekami ter nepredvidljivim vremenom. Predvsem pa je zelo redko naseljena in se je za večdnevni pohod potrebno ustrezno pripraviti. Avtobus naju je odložil v notranjosti otoka pri hiši Rjupnavellir nakar sva deset dni porabila za pot do morske obale. V začetku sta bila nahrbtnika zelo težka, saj sva s seboj nosila poleg opreme za taborjenje tudi vso potrebno hrano, a se je na srečo njuna teža iz dneva v dan manjšala. Prva dva dneva skoraj nisva srečala človeka, pot od Kopališča podeželanov do Torovega gozda pa je del znanega in precej obljudenega treka z nekaj več turisti. Po prečkanju Sedlapetihmožicev in vzponu na najbrž najmlajši vrh na svetu sva hojo končala ob slapu v Skogarju. Ker nama je preostalo še dovolj časa in še več veselja, sva nato naredila še nekaj enodnevnih sprehodov, zadnjih par dni pa sva si ogledala še zahodni del otoka, kjer je med drugim tudi znani začetek poti do središča Zemlje.

Islandija treking

2. 

Martin Žumer - Malo tudi o plezanju

Martin bo predstavil njegove dogodivščine, med katere je vključeno tudi plezanje. Kje, kdaj, zakaj, s kom in predvsem kaj - odgovore dobite v petek.

predavanje-zumer-martin

Pred predavanjem, med in po njem vas bomo postregli s pijačo in prigrizkom.

VLJUDNO VABLJENI! TEŽAV S PARKIRANJEM IN VSTOPNINE NI.



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.