Košarica 0

Gornik izbor - 2 najboljša Mountain Equipment izdelka te zime

Sebastjan Potočnik

Pred vami je izbor dveh izdelkov, ki po našem mnenju spadajo med boljše produkte ne samo v Gorniku ampak na splošno med konkurenco. Kaj smo izbrali pa vam predstavimo sedaj. 

  1. Rokavice Super Alpine Glove
  2. Dewline Puhovka 

Rokavice Super Alpine so na voljo tako v moški kot ženski izvedbi. Rokavice so tople, imajo neverjeten oprijem palic, cepina, vponke, varovala. Za toploto poskrbi tanek flis v notranjosti, ki vas tudi v mrzlih dneh ne bo pustil na cedilu. Na dlani je posebno Pittards usnje z Oiltac premazom, ki vam omogoča dober oprijem tako v suhem, kot tudi v mokrem vremenu. Zunanji sloj je visoko vodo-odbojen in narejen iz soft shell materiala. 

Prav posebej pa izpostavljamo prilagajanje rokavic, saj je rokavica narejena tako, da ponuja izjemen občutek na rokah. Kot plezalci smo imeli možnost preizkusiti kar nekaj oblik rokavic ter idej in moramo potrditi, da ima Mountain Equipment kroj prav posebej prilagojen za alpinizem. 

Rokavice si po našem izboru zaslužijo prvo mesto med srednje debelimi rokavicami, saj imajo vse, kar morajo takšne rokavice imeti! Toploto, obliko, rokovanje, trpežnost, oprijem! 

Dewline puhovka vas bo prepričala s tehničnimi detajli. Zadaj odlično podaljšana, velika kapuca, ki pokrije čelado in se giblje z vami! Višji žepi, da ne moti, kadar uporabljamo plezalni pas. Dvostranska zadrga, da lažje varujemo v plezališču ali v gorah. Puh, ki je neobčutljiv na vlago, ter zunanji material, ki zadrži veter in je vodo-odbojen. Možnost uporabe pod ali nad vetrovko. 

Po pregledu konkurenčnih puhovk lahko podamo mnenje, da ima puhovka vse tisto, kar bi morala imeti prava in resna alpinistična puhovka. Na koncu štejejo majhne razlike, ki pa so izredno pomembne in ki nas na koncu prepričajo. 

Dewline moška puhovka je na voljo tukaj, ženska pa tukaj. 



Starejša objava Novejša objava


Napiši komentar

Komentarje pregledamo, preden so objavljeni.